Amerika Dışına Seyahate Çıkmadan Önce Bilmeniz Gereken Şeyler

 

Bu sezon neşeli olacak. . . ama aynı zamanda uluslararası seyahatin çılgınca olabileceği bir mevsim. Birçok yabancı tatilde ABD dışına seyahat edecek. Bu tatil seyahatleri genellikle Kasım ayının sonundan Şubat ayının ortasına kadar uzanır. Tabii ki, bazıları için, tatil seyahatleri genellikle dostane Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) Görevlisini ziyaret etmeyi gerektiriyor. Diğerleri, tatil seyahatlerinde, ülkesinde  ya da üçüncü ülkede bulunan ABD Konsolosluğunu ziyaret edebilir.

NPZ Hukuk Grubu,, ABD Konsolosluklarında vize alma ve uluslararası seyahat ayrıntıları ile ilgili  İnternet üzerinde YOUTOBE’da izleyebileceğiniz birçok eğitim videosu yayınladı. Seyahat edecekler için bu videoları öneriyoruz. Bu videoları izlemek için zamanınız yoksa, aşağıda potansiyel olarak nahoş uluslararası seyahat / iade sorunlarını Amerika Birleşik Devletleri’ne azaltmaya yardımcı olacak birkaç temel ipucu var.

Öncelikle ve en önemlisi, herkes seyahat etmeye yetkili değildir. ABD ve Kanada, göç seyahat politikalarının önceden haber verilmeksizin değiştiğini fark etmeniz çok önemlidir. NPZ Hukuk Grubu’nun göçmenlik ve vatandaşlık avukatları, ABD’den ayrılmadan önce nitelikli bir göçmenlik yasası uygulayıcısına danışmanızı önerir. Hatırınızda tutun ki, internette okuyabileceğiniz her dava (sizinki gibi) kendi özel gerçeklerini ve koşullarını içerir.

Seyahat ve ABD’ye yeniden giriş için gerekli birkaç temel belge var. Bu belgelerin, yanınızda seyahat edebilecek olan ailenizin üyeleri tarafından da taşınması gerekebileceğini hatırlamanız önemlidir. Yanınızda bulundurmanız gerekebilecek belgeler hakkında kısa bir kontrol listesi aşağıdaki gibidir:

  • ABD’den ayrılma tarihinden itibaren en az altı ay geçerli bir pasaport.

  • Geçerli Bir Amerika vizesi (gerekliyse).

  • Bir Orijinal Form I-797, Onay Bildirimi (göçmen olmayan dilekçe bazlı davalar için gereklidir, bazen kopyalar kabul edilebilir).

  • Geçerli bir şartlı seyahat belgesi (başvurusu beklemede olan adaylar için) veya geçerli bir H-1B / H-4 veya L-1 / L-2 vizesi) (bu belgenin planlanan giriş sırasında geçerli olduğundan emin olun).

  • ABD’deki yasal daimi ikamet sakinleri için geçerli bir Yasa Daimi İkamet Kartı (“yeşil kart”) (planlanan giriş sırasında bu belgenin geçerli olduğundan emin olun).

  • Daha önce birkaç kez ve YOUTUBE ile ilgili videolarımızda açıkladığımız gibi, CBP hava ve deniz giriş limanlarında (POE) yeni bir otomatik Form I-94 sistemine sahiptir. Artık gezginlere pasaportlarında bir I-94 Formu sunulmuyor. Bunun yerine pasaportta bir CBP kabul damgası düzenlenir. Her yolcunun, ABD’ye kabul edilmesinin ardından I-94 Formunu (varış / ayrılma kaydı) yazdırması hatırlatılır. Bunu yapmanın yolu CBP web sitesinde oturum açmak ve https://www.cbp.gov/194  adresine gitmektir.

  • Her yolculukta I-94 Fo