EB-5 Vizesine Nasıl Hak Kazanabilirim?

EB-5 programı 1990 yılında Kongre tarafından ABD ekonomisine sermaye yatırımı ve yabancı yatırımcılar tarafından iş yaratma yoluyla yardım etmek amacıyla oluşturulmuştur. Girişimciler, eşleri ve bekar çocukları ile birlikte yeşil kart almaya hak kazanırlar eğer onlar

1. Bir ABD ticari girişimine uygun yatırımı yaparlarsa (minimum 1 milyon $) ve
2. ABD’deki kalifiye işçiler için tam zamanlı 10 sürekli iÅŸ yaratma veya koruma planları varsa,

Başvuru dilekçenin onaylanması durumunda, yatırımcı, eşi ve çocukları, iki yıl boyunca şartlı daimi yerleşik statüsüne girer. Şartların yerine getirildiğine dair kanıtlar, şartlı yerleşiklik sona ermeden 90 gün önce sunulmalıdır. Daha sonra ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), tüm belgeleri gözden geçirir ve onların kabul edilebilir olduğunu kabul ettiği taktirde yeşil kartı onaylar.

Ticari GiriÅŸim Olarak Nitelendiren Nedir?

EB-5 vizesine hak kazanmak için ticari girişimin 29 Kasım 1990’dan sonra kurulmuş olması gereklidir. Bu tarihten önce kurulan işletmelere izin verilebilmesi, onların yeniden yapılandırılması veya yeniden düzenlenmesi durumunda yeni bir ticari girişim ortaya çıkması veya onların genişletilmesi ve çalışan sayısında veya toplam net değerde en az% 40 artış olması halinde mümkündür.

USCIS, ticari girişimlerin kar amacı gütmeyen ve sürekli yasal iş yürütmek için oluşturulan faaliyetler olduğunu söylemektedir. Bunlar, şahıs şirketleri, holding şirketleri, anonim şirketler veya ortak girişimleri içerebilir. Ticari olmayan faaliyet (kişisel bir konut sahibi olmak ve işletmek gibi) tanımlamaya dahil değildir.

Nakit, ekipman ve envanter gibi şeyler yatırım yapılan sermaye olarak sayılabilir. Yatırım, hedefli bir istihdam alanında veya kırsal alanda ise, 1 milyon dolarlık asgari tutar 500.000 dolara düşürülebilir. Hedeflenen istihdam alanları, işsizliğin ülke ortalamasının en az %150 üzerinde olduğu yerlerdir.

Ä°ÅŸ Yaratma Gereksinimleri Nelerdir?

Bölgesel bir merkezde bulunmayan girişimler, tam zamanlı pozisyonların yeni ticari girişim tarafından doğrudan yapılmasını sağlar. Bölgesel bir merkezde bulunanlar ya doğrudan ya da dolaylı olarak yaratılan işlere sahip olabilirler. Dolaylı işler, yeni ticari girişim tarafından yaratılan, ancak bunun dışında bulunanlar olarak görülür. Bölgesel merkezler, USCIS tarafından yatırım projelerine sponsor olmak için kurulan özel organizasyonlardır. Bölgesel merkezler EB-5 vizesi arayanlar için büyük bir avantaj olabilir, çünkü projelere güvenilirlik kazandırır.

Neden bir EB-5 Vizesi Almayı Değerlendirmeliyim?

Yatırımcıların paralarını istikrarlı bir iÅŸ ortamına koymalarını veya tanınmış ve saygın olan sponsorlarla çalışmalarını saÄŸladığı için EB-5 vizesi popülerdir. Aynı zamanda Amerika BirleÅŸik Devletleri’nde yaÅŸama ve çalışma fırsatı sunar. ABD hükümeti yatırımcılar için yılda 10.000 yeÅŸil kart ayırmakta ve sınıra ulaşılırsa ilgilenenleri bekleme listesine almaktadır.

EB-5 vizesi almaya çalışırken deneyimli bir göçmenlik avukatıyla birlikte çalışmanız ÅŸiddetle önerilir. Dolandırılmamak ve hata yapmamak için çok sıkı bir program takibi çok paraya mal olabilir. EB-5 vizesine hak kazanma konusunda yardım almak için NPZ Hukuk Grubu’ndaki bir göçmenlik avukatı ile konuÅŸmak için bugün ofisimizle (www.viseserve.com) irtibata geçin.