H-1B GÖÇMEN OLMAYAN ÇALIŞMA VİZESİ GÜNCELLEMESİ: USCIS (Amerika Vatandaşlık ve Göçmenlik Ofisi), 2018 Yılı H-1B Cap Rastlantısal Seçim Sürecini Tamamladı

 

USCIS, 2018 mali yılı (FY) için yasal olarak 65.000 vizeye erişmek için yeterli H-1B dilekçesi aldığını 7 Nisan 2017’de açıkladı. Aynı zamanda USCIS, ek olarak lisansüstü eğitimi gerektiren “master’s cap” H-1B sayısına da ulaştı.
USCIS, ileri derece türü için açılan dilekçeler de dahil olmak üzere 3 Nisan’da başlayan dosyalama süresi boyunca 199.000 H-1B dilekçesi aldı. 11 Nisan’da, USCIS, 65.000 genel kategori sınırını ve gelişmiş lisans muafiyetinde 20.000 sınırı karşılamak için yeterli dilekçe seçmek için bilgisayar tarafından oluşturulan rasgele seçim sürecini veya piyangoyu kullandı. USCIS, yapılan başvurunun iki kez yapılmadığı sürece, tüm seçili olmayan dilekçeleri dosyalama ücretleriyle reddedecek ve iade edecektir. 

Ajans öncelikle ileri derece muafiyet için seçim sürecini yürüttü. Seçilmemiş ileri derecedeki dilekçeler, daha sonra 65.000 başlık için rastgele seçme sürecinin parçası oldu. 

3 Mart’ta ilan edildiği gibi, USCIS, altı ayı aşkın bir süre için, “cap-exempt” yani bu kota içinde olmayan dilekçeler de dahil olmak üzere tüm H-1B dilekçelerine yönelik ayrıcalıklı işlemleri geçici olarak askıya aldı. USCIS, bu kota dışındakiler haricindeki dilekçeleri kabul etmeye ve işleme devam edecek.  Daha önce bu kotaya karşı sayılmış olan mevcut H-1B işçileri adına açılan dilekçeler, aynı zamanda, 2014 H-1B kapatılacak olan FY 2018 H-1B kapmasına sayılmayacak. USCIS, aşağıda da gösterildiği gibi dilekçeleri kabul ve işleme devam edecektir

* Mevcut H-1B çalışanının Amerika Birleşik Devletleri’nde kalabileceği süreyi uzatın; 

* Mevcut H-1B çalışanlarının çalışma dönemini değiştirin; 

* Mevcut H-1B çalışanlarının işverenlerini değiştirmelerine izin verin; ve 

* Mevcut H-1B çalışanlarının aynı anda ikinci bir H-1B pozisyonunda çalışmasına izin verin.