Amerika Birleşik Devletlerine İltica (Asylum) Başvurusu Yapılması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kendi ülkenize dönmekten korkuyor musunuz? Öyleyse, İltica başvurusunda bulunabilirsiniz. Çıkarma sürecinde iseniz, iltica başvurusunun farklı olduğunu unutmayın. Bu makalede, iltica talebinde bulunmayanlar için iltica başvurusunda bulunmayı açıklayacağız. Sığınma için uygunluk, ırk, din, milliyet, politik görüş ya da belirli bir sosyal gruba üyeliğiniz nedeniyle geçmişte yaşadığınız bir zulme veya gelecekte yaşayabileceğiniz zulüm korkusuna dayanmaktadır. Bu korku size özel olmalıdır. Kendi ülkenizin genellikle güvensiz olması yeterli değildir; Neden özellikle sizin için güvensiz olduğunu açıklayabilmelisiniz.

İltica başvurusunda bulunmak için belgelerinizi USCIS Servis Merkezine postalamanız gerekecektir. Bu başvuruda, destekleyici belgelerin yanı sıra bir uygulama olan Form I-589’u da eklemelisiniz. Dosyalama ücreti yoktur. Bu destekleyici belgelerin talebinizi desteklemesi gerekecektir. Bu, benzer muameleyi gören başkalarının veya durumunuza aşina olanların ifadeleri şeklinde olabilir. Diğer destekleyici belgeler arasında ülke durum raporları, haber makaleleri ve fotoğraflar yer almaktadır. Ne kadar çok belge sağlayabilirseniz, durumunuz o kadar güçlü olabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’ne girdiğiniz ilk yıl içinde iltica başvurusunda bulunmalısınız. Başvurunuz bir gün gecikse bile uygun bulunmayabilirsiniz. Bunun bazı istisnaları vardır, ancak durumunuzun bir istisna için uygun olup olmadığını belirlemek için bir göçmenlik avukatı ile görüşmelisiniz. Bu istisnalar arasında değişen ülke koşulları veya kontrolünüz dışındaki istisnai durumlar bulunmaktadır. Durumunuz ne olursa olsun, mümkün olan en kısa sürede dosyalamak önemlidir.

İltica başvurusunda bulunduktan sonra, iltica memuru ile görüşmeniz planlanacaktır. Geçmişte, davanızın bir görüşme için planlanmış olması yıllar sürebilirdi. Ancak, Ocak 2018’den itibaren, sığınma büroları, tüm yeni davaların eski davalardan önce ya da “son giren, ilk çıkar” politikasına göre programlanmasına izin vermek için politikalarını değiştirmiştir. Mülakatınıza katıldığınızda, görevli size başvurunuz hakkında sorular soracak ve bir tespit yapacaktır.

Durumunuz beklemedeyken, bir İstihdam Yetki Belgesi veya EAD Kartı alabilirsiniz. Bu, Amerika Birleşik Devletleri’nde yasal olarak çalışmanıza ve Sosyal Güvenlik Numarası almanıza olanak sağlayacaktır. 150 gün boyunca İltica Dairesi’nde beklemede olduğunuzda EAD kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.

Dosyanız onaylanırsa, iltica başvurunuzun onay tarihinden bir yıl sonra yeşil kartınız için başvuruda bulunabilirsiniz. Davanız reddedilirse ve herhangi bir geçerli statünüz yoksa, bir Göçmenlik Hakimi huzurunda davanızı sunma veya başka bir kalma formunu keşfetme fırsatınız olacak olan Göçmenlik Mahkemesine yönlendirilirsiniz. Davanızın Göçmenlik Mahkemesine sevk edilme potansiyeli olabileceğinden, iltica başvurusunda bulunmadan önce nitelikli bir göçmenlik avukatıyla görüşmek iyi bir fikirdir.

Samantha Chasworth, Esq. veya Nachman Phulwani Zimovcak (NPZ) Hukuk Grubundaki diğer Göçmenlik ve Vatandaşlık Avukatlarından herhangi biri ile, lütfen 201-670-0006 x (107) ‘den Firma’yı aramaktan çekinmeyin. Ana ofisimiz Ridgewood, New Jersey’de. Ayrıca Branchburg, New Jersey ve New York City’de bulunan ofislerin yanı sıra Hindistan ve Kanada’daki bağlı ofislerimiz de bulunmaktadır. Firmamızın göç ve vatandaşlık hukuku uygulaması hakkında daha fazla bilgi için, lütfen https://www.visaserve.com adresindeki web sitemizi ziyaret etmekten veya bize info@visaserve.com adresinden e-posta göndermekten çekinmeyin.